Rudolf Steinerskolan i Göteborg

Rudolf Steinerskola i Göteborg Rudolf Steinerskola i Göteborg

De två byggnaderna, som utgör skolans första bebyggelseetapp, är inpassade på en terrasserad bergslätt, där en del av de befintliga bergshällarna och tallskogsvegetationen är bevarad. Det röda lågstadiehusets verkstäder i bottenvåningen är byggda av sten. Övervåningen med klassrum är byggd i trä, isolerad med torv och träfibermaterial.

Det blåa högstadiehusets väggmaterial är putsade lättbetongblock. Taket är ett antrazitgrått plåttak. Ventilationssystemet bygger på ett förstärkt termiskt självdrag i alla tre våningar. Tilluften passerar ventilationskamrarna i källaren med kylning av luften på sommaren och förvärmning vintern.

Klassrummen är placerade på övervåningen med takhöjd som ger rummen karaktär och god luftkvalitét. Klassrumstakens höjning över korridorens yttertak möjliggör både ventilationsluckor och ljusinsläpp från två håll. Rummens arkitektur och färgsättning ger ett bra stöd i skolans pedagogik.

  • Byggherre: Skolans byggnads stiftelse
  • Byggår: 2000
  • Yta: 4000 m2
  • Ort: Tallhöjdsgatan 1, Göteborg
  • Medverkande: Arkitekt: Steen Kristiansen, Medarb. Jan Aleby, Jan Arve Andersen. Inredare: Ulrika Wallin, Färgsättning: Fritz Fuchs

e-post: info@asmussens.se

© Erik Asmussens stiftelse 2015 | Logga in